Homemade energy bar

28.10.2014 kl. 22:49 · Mat

Hei!

Dagen i dag ble tilbringt hjemme, da jeg følte meg rett og slett utskjørt. Hodet verket, kroppen føltes tung og halsen sår. Så har omtrent bare sittet i sengen og sett på serier osv. Bortsett fra en ting. Her om dagen kom jeg borti en oppskrift på energibarer man kunne lage selv. Tenkte det passet nokså bra siden jeg har så store planer om å bli sunn og trene osv, haha. Barene ble overraskende gode, men gjorde nok noen småfeil så neste gang blir de bedre håper jeg. Her får dere hvertfall oppskriften;

Du kan selvfølgelig bytte ut ulike ingredienser hvis det er noe du foretrekker mer enn noe annet! Alt etter smak og behag.

Du trenger

  • 2ss usaltet smør
  • 1 plate med mørk sjokolade
  • 1 teskje med kanel
  • 2 dl mandelsmør(dette kan man lage selv)
  • 80g mandler + 200 hvis du skal lage mandelsmøret selv
  • 70g hasselnøtter
  • 170g puffet havre
  • 2dl flytende honning
  • 3ss havregryn
  • 1ts havsalt

1. Det første du burde gjøre, om du ikke såklart har kjøpt det ferdig, er å lage mandelsmøret. Det er utrolig enkelt. Alt du trenger å gjøre er å måle opp 200g med mandler, skrur du på ovnen til 200º og lar de stå der inne i omtrent 7-10 min. Mine stod litt lenger, noe som gjorde at de ble svidd, så det henger en bitter ettersmak i mine barer.. 

 

2. Etter de er ferdige finner du frem en blender eller stavmikser, putter mandlene oppi en bolle og begynner å knuse de. Etter hvertf vil de bli til pulver, og da kan du tilsette havsaltet. Etter noen minutter til vil massen bli mer og mer fuktig. Det som skjer er at oljene i mandlene blir presset ut og gir massen fukt.

 

3. Når mandelsmøret er ferdig blander du dette sammen med smøret og honningen i en kjele. Varm dette opp.


(haha er fullt klar over at dette ikke ser så apetittvekkende ut, men tro meg, resultatet smaker bedere enn det ser ut!
 

4. Så skal alle nøttene, mandlene og sjokoladen hakkes opp. Deretter skal dette blandes med kanel og puffet havre. Bland godt.

 

 

5. Deretter tilsetter du honningblandingen til nøtteblandingen og bland dette godt.

 

6. Nå skal du finne frem en bakeform, sette inn et bakepapir og spre miksen godt utover. Press alt ned slik at det er så lite luft som mulig innimellom. Deretter putter du formen i fryseren i omtrent 30min.

 

7. Når den har stått inne så lenge som den skal tar du formen ut og skjærer diter i den størrelsen du vil ha. Pakk de så inn i plastfolie og oppbevar de i kjøleskapet. Enjoy!

 

Den originale oppskriften finner dere her.

Før inlegget avsluttes vil jeg også bare si beklager for fravær og lite aktivitet på bloggen de siste dagene. I de forrige ukene var det utrolig mye stress med skole og slikt, så jeg prøver fortsatt å finne en god rutine på dette med bloggingen. SÅ bare gi meg litt tid til å finne ut alt, så skal nok bloggingen komme i mer regelmessige rutiner om ikke så alt for lenge! :)

- Hva syntes du om denne oppskriften?

- MAHARY

Skriv en ny kommentar

Maren Harvik Rygh

Hei på deg og velkommen hit!

Her kan du ønske dine lesere velkommen til bloggen din, skrive litt om hvem du er og ting som interesserer deg.

Følg meg

Legg til som venn

Kategorier

  • 30Dayschallenge
  • Anbefalinger
  • Bildeinlegg
  • Blogg
  • Bomkjøp
  • California 2014
  • Diskusjon
  • DIY
  • Innkjøp
  • Livet
  • Mat
  • Mote
  • Musikk
  • Negler
  • Outfit
  • Sminke
  • Sponset
  • Spørsmålsrunde
  • Tips &Triks
  • Trening
  • Video
  • Arkiv

  • Desember 2014
  • November 2014
  • Oktober 2014
  • Juni 2014
  • November 2013
  • Oktober 2013
  • April 2013
  • Mars 2013
  • Februar 2013
  • Januar 2013
  • Desember 2012
  • November 2012
  • Oktober 2012
  • September 2012
  • Design



    Elise Karlstrøm Bjørnstad www.elisebear.blogg.no


    © Designet er laget av: Elise Karlstrøm Bjørnstad. www.elisebear.blogg.no

    hits