Det er deres feil

postet 01.11.2013 kl. 21:40 i kategorien Diskusjon

 

Det er deres feil. Bloggerne. Inspirasjonsbildene. Weheartit. Instagram. Facebook. Jenter. Gutter. Kroppspress. Kropp. Press. Tynn. Tjukk. Size zero.

Nei.

Etter å ha sett «Den perfekte meg» med Kathrine Sørland på TLC tidligere i år fikk jeg en åpenbaring. Nye meninger. Nå deler jeg de.

Kropsspresset har vært et veldig stort fokus det siste året. Hvor enn man går. Jenter som klager over valpefettet nederst på magen. Jenter som klager over at de ikke har "Thigh gap". Jenter som klager over at de ikke er tynne nok. 

Hvem? Hvem startet dette presset? Hvordan kunne det gå sånn?
Først kan vi jo se på dette bildet. Kan vell ikke gjøre annet enn å gråte.

Motehusene. Verdenskjente designere. Louis Vuitton. Anoreksi. Press. Sult. Moteblader. Dior.

Det er dem. I følge meg og mine meniner er det de. De som har skylden.

Programmet til Kathrine Sørland handlet om kroppspresset. Hun gikk rundt til ulike deler av motebransjen, netopp for å finne ut av hvor dette presset kommer fra. Hun snakket bl.a. med Signy Fardal, som er redaktør i ELLE. Hun sa at de tok med tynne modeller i bladene sine fordi det var de modellene de mest kjente designerene brukte. Da Kathrine spurte hvorfor hun tror at designerene kun bruker tynne modeller sa hun at det var for å spare penger på hvor mye stoff man brukte til klærne. For å være ærlig er det det latterligste argumentet jeg noen gang har hørt. Kathrine var også hos en fotograf, som har fotografert mange kjente opp gjennom årene. Han tok et par bilder av henne, så skulle hun få komme "bak scenen" og se hvordan bildene ble behandlet før de kom ut. Jeg ble selv sjokkert, for det er helt sykt. Kathrine er jo ganske så tynn og fit, og i tillegg til dette måtte denne fotografen endre på hud, hofter og lår. Jeg skjønner ikke at de ikke skammer seg.

Det disse magasinene gjør er at de selger oss et uvirkelig bilde av "perfekt". Bare se på victorias secret-modellene. På nettsiden er de plettfrie. Perfekte kurver, pupper, rumpe og ansikt. Jeg skjønner ikke poenget. Det eneste dette informerer kjøperne om er at det er riktig. Dette urealistiske idealet er riktig. Alle tenker; sånn vil jeg bli. Jeg gjør det. Jeg vil bli sånn. Men jeg vet godt at jeg har falske håp. De er løgnere hele gjengen. Victorias-secret modellene har faktisk uttalt seg en god del om disse bildene. De er åpne om at det er galt. Noen av de har til og med sagt nei til all retusjering på bilder av dem. Også er det jo catwalken. Det er antageligvis den verste og største kilden til kroppspress. Kan jo egentlig bare fortelle om Gerogina Wilkin. Hun var 15 år da hun først ble oppdaget av motebransjen. Da hun møtte sin første agent, var hun på vei inn i en lang og alvorlig fase uten mat eller drikke. Anoreksia. Og vet dere hva denne agenten sa til Georgina?

 Han sa: Georgina, hva enn det er du gjør nå. Fortsett med det.

Jeg er sur. Skuffet. Sint. Jeg elsker mote. Men når jeg hører alt det fæle som foregår i motebransjen, vurderer jeg nesten å endre hobbyene mine. Det kommer jeg aldri til å gjøre. vil heller kjempe litt ekstra for at det skal bli bedre.

Så konklusjonen min er at det ikke er bloggerne, weheartit, eller instagram sine fitspo-bilder som skaper presset. Det eneste de gjør erå oppfordre til trening og sunn mat. En sunn livsstil. Så jeg syntes dere alle kan glemme å si at Andrea Badendyck er opphav til kroppspresset. Jeg syntes at hvis man hr vært så ster som henne, og nådd et mål, skal man få lov til å være stolt av det uten at folk anklager hun for å skape et press. Den dagen jeg når målet mitt, kommer nok jeg til å gjøre det samme. 

Beklager hvis dette ble et litt rotete innlegg, men måtte bare få tankene på plass og det er litt vanskelig når tusenvis av ord kommer opp, og ikke vite hvordan jeg skal snakke for meg.

Har du endret syn på denne saken etter dette innlegget? Hvordan er ditt syn på kroppspress? Værsåsnill og del med meg.

 

- Mahary

inspiration, please?

postet 13.03.2013 kl. 18:07 i kategorien Diskusjon

Heihei dere!

Altså, jeg har ingenting å skrive om akkurat nå. Har ikke gjort mye interresant i dag, så jeg vil ha hjelp fra dere! Siden jeg er tom for ideer blir jeg evig takknemlig for tips fra dere. Siden det er dere som leser bloggen min, vil jeg gjerne få litt innspill til hva dere liker å lese om og evt forslag til innlegg.

Hva syntes dere er morsomt å lese om på en blogg!

- Mar3n - 

mobbing

postet 29.01.2013 kl. 20:25 i kategorien Diskusjon

Det er så mye å si, men så få ord å bruke.  Jeg vet ikke hvor jeg skal starte. Det er umulig å beskrive med de ordene vi har hvor forferdelig mobbing er.

Det er ikke ofte man ser mobbing så tydelig som i High School filmer og lignende,  man ser det nesten ikke lenger. For med tidene har alt forandret seg. Vi har fått alt fra pc-er, mobiler, iPader osv. Det forsvinner mer og mer fra lyset og synker inn i mørket av internett. 

En kommentar, et blikk, baksnakking , utestengning. Jeg kunne fortsatt å ramse opp i timevis alle de forferdelige måtene man kan mobbe på. Det finnes så mange forferdelige måter å mobbe på. Av alle er kanskje ?usynlig mobbing? verst.

Det er sjeldent det blir oppdaget, spesielt når det blir så altfor lett å skjule det med hjelp fra internett.  En kommentar, en anonym melding eller rett og slett meldinger fra spydige og frekke personer. Som oftest er de sykt tøffe i trynet bak skjermen, men i virkeligheten er de ikke så jævlig tøffe lenger. Det er nesten ikke det de sier som er verst, det er at de ikke syntes. Det blir ikke lett lagt merke til av andre enn de som mottar drittet. 

Det er overalt. Ofte er det bare offeret som ser det. Alle andre bare går fobi som om de er blinde. Det føles hvert fall slik for offeret selv. At ingen legger merke til det. Det gjør så vondt. Så utrolig vondt.

 Tror aldri vi faktisk kommer til å bli kvitt det. Dessverre. Vet jeg ikke burde tenke sånn, men det gjør jeg. For tenk hvor mange mobbere det er der ute. Som ikke viser det for andre enn personen som mottar det. For nesten ingen merker det utenom offeret selv. Det er trist. Men sånn er det.

  I dette innlegget snakker jeg av erfaring. Jeg ble mobbet i mine første år på skolen. Blant annet fordi jeg brukte briller. Kanskje det er grunnen til at jeg er ukomfortabel med briller? Selv når jeg bare er hjemme klarer jeg ikke å gå med briller. Vet ikke hvorfor, det bare er slik. Har også blitt kalt stygg. Folk har hvisket, sett på meg for så å le. Det svir. Men det verste av alt var en gang når noen sa til meg rett i ansiktet at jeg ikke var best i noe, jeg var rett og slett ikke bra nok. Det er vell det som svir mest, at de sa det til meg. Rett i ansiktet.

 Kommer aldri til å glemme det, og tar det med meg som en erfaring til resten av livet. Snur litt på det. For når jeg ser tilbake vet jeg hvor jævlig det faktisk er å bli mobbet, og at jeg aldri skal gjøre noe slik mot en person.

  Konsekvensene av mobbing kan være katastrofale. Man kan bli deprimert, kutte seg og mye annet. Så bare tenk godt igjennom før du sier noe. For ord kan såre mer enn du tror. Alle reagerer forskjellig på ting. Noen blir ikke påvirket av det  i det hele tatt, mens andre er mer sårbare. Og hvis personen blir veldig trist av det du sa, kan man trekke det tilbake. Man kan si unnskyld. Det har aldri noen av de som mobbet meg sagt, så jeg vet at hvis noen gang hadde sagt det ville jeg satt stor pris på det.

 Du er så mye sterkere enn dem. Uansett hva de sier, er det ingenting som skal få ødelegge deg. Jeg lar meg hvert fall ikke ødelegges av noen drittunger som rett og slett mangler noe. Et hjerte.  Kanskje kommer vi aldri til å bli kvitt dem, men uansett vet jeg at ?What doesn?t kill you makes you stronger?. Husk det!!

 

 

 

#cut4bieber

postet 09.01.2013 kl. 15:11 i kategorien Diskusjon

Regner med at mange av dere kanskje har sett taggen, eller kanskje bildet hvor Justin røyker weed. Kanskje dere til og med har sett på bilder av jentene som kutter seg fordi han muligens røyker weed. Selv om det kanskje ikke er han engang.Men gutten på bildet har jo ingen synlige tattoveringer, noe justin har. Jeg vet ikke akkurat hvor de tattoveringene er, da.

Jeg syntes personlig hele greia er litt tragisk og trist. At beliebers skal kutte seg for å få Justin til å slutte å røke. Det er sinnsykt. Justin har så mye makt over fansene sine. Men ett sted går grensen. Han har jo ikke direkte sagt at de skal kutte seg, men belieberne presser Justin(hvis det er han) til å slutte å røyke ved å kutte seg virker det som. Galskap er ordet. Er ikke helt sikker på dette men noen foralte meg at hele greia med kuttingen var at noen startet med et falskt bilde av jenter som hadde kuttet seg, og sa at det var pga. Justin hadde røyka. Selv om bildet ikke var av den grunnen. 

Men har dere tenkt på at det kanskje ikke er han engang? Vet ikke om dere har sett et bilde av Robin Verrecas? Hvis du har sett han ser du hvor skremmende lik han er, det er nesten ikke mulig å skille dem! Men selv han skriver i en tweet at det hverken var han eller justin. Altså jeg vet ikke hva jeg skal tro, og bryr meg egentlig lite om hva han røyker hvis han gjør det.

Altså, ser du hva jeg mener?! De er så like!!

Har du hørt om dette?

Hva syntes du om saken??

BLOGGES!!

 

Jul. Himmelen for noen- helvete for andre

postet 11.12.2012 kl. 19:42 i kategorien Diskusjon

Jeg elsker jul. Det er jo en av årets beste høydepunkt. Men, har du noen gang tenkt på de som tenker det stikk motsatte?

Vi ser alle disse reklamene vor du kan gi mat eller selskap til noen som gruer seg ti julen. Det er frelsesarmeen som du kan gi julegaver til og donere penger. Men har vi noen gang tenkt på hvordan det egentlig er? Nei, vi har vell ikke det. Fordi vi er jo så heldige å ha en bra jul. Eller kanskje du som leser dette er en av de som ikke har den fine julen? Ikke vet jeg. Eller hva med tiggeren som sitter på brua og ser alle de lykkelige menneskene gå forbi med bæreposer fulle av glede. Det må jo være jævelig.
 

Hva med de som har foreldre som ikke klarer å styre seg selv i dusen av alkohol og rus? Det er jo umulig å inbille seg, hvertfall for oss som har det så godt. De skjuler det sikkert godt. Du vet aldri hvem som har det sånn. Fordi mange av de smiler og lever livet som om det ikke skulle være noe i veien. Men det er også mange som ikke sjuler det. Vi må stille opp som gode venner, selv om man kanskje ikke er så gode venner, vi må støtte dem og vie omsprg. For det er jo det julen handler om? Å få glede via å gi andre glede..

Så du kan kanskje gi en ekstra juekroning til tiggeren i byen, bare for å være yggelig. Det skader jo ingen?

Vi tenker vell at det må være utrolig trist å sitte på julaften uten en liten dråpe glede inne i seg. Vi tenker kanskje " å, så synd det er på dem. Kunne ønske jeg kunne hjelpe". Bare synd det ikke er tanken som teller..

Vil så gjerne hjelpe de som gruer seg til julen. Vil bare gi glede. Men hvordan?

Vet du hvordan man kan hjelpe andre med å få en fin jul?

 

 

you're not ugly, society is

postet 04.12.2012 kl. 19:31 i kategorien Diskusjon

Hvorfor skal det vær sånn?

Du blir dømt for utseendet ditt, klærne dine og vennene dine. Hvorfor?

Det er sånn, det er ingen grunn til det. Folk bryr seg om hvor mye du penger du har og hvor dyre klær du har. Det er trist og tragisk. Du blir dømt ved første blikk. Du blir gransket fra topp til tå før du føler deg velkommen eller utstøtt.

Noen gang hatt den følelsen? Jeg har hvertfall. Folk ser på det som er utenpå og ikke det som er innenpå. Hvorfor? Aner ikke. Det bare er sånn. 

Okei, jeg har ikke den pelsjakka. Heller ikke den eksklusive sminken i sminkemappa. Men vet du hva? Jeg kan være grei for det.  Desverre så er det jo ikke sånn at man går rundt og sier, "shit hun hadde fin personlighet!". Kunne ønske man kunne det. For det er så mange der ute som blir mobbet og utestegt fordi de ikke har det og det. Tragiskt er det ikke? Ufattelig syntes jeg. Er du ikke tynn nok eller pen nok blir du ignorert. "For du er ikke god nok". Hvafaen? 
Du føler at alle ser på deg og hvisker bak ryggen din. Du er enten for tynn, eller for fyldig. Men unskyld meg? Ingen er perfekte. Eller skal vi si at alle er det? Mye bedre. Vi er redde. redde for va folk skal si om oss hvis vi går i den buksa eller sminker oss sånn. "Hva vil vennene mine syntes nå?", tenker jeg. Så ombestemmer jeg meg. Men.. de kan jo ikke bestemme over meg? Nei det kan de ikke. Kle deg som du vil, smink deg som du vil. For du er god nok. Bare så du vet det.

Presset er der hele tiden. Over alt. Du må være best i verden, overalt, hele tiden. Og hvis du ikke er det blir du sett ned på?  søren så irritert jeg blir. Bare en kommentar ødelegger dagen, eller selv et blikk. regner med at de fleste kjenner seg igjen. Fordi det er jo sånn vi lever? vi bryr oss om hva alt og alle syntes om oss. Det burde ikke være sånn, men det er sånn.. Samfunnet har blitt sånn. Og hvorfor? Nei det vet jeg ikke. 

Eller, hva med disse; "fineste 99?". De er vell noen av de verste. Det dreper selvtilitten til folk. Bare tenk litt, det skader ingen.

Selvtillitten synker ved blikk eller kommentarer, gjør den ikke? Min gjør hvertfall det. Vet ikke hva jeg skal si.. Er så sur, så irritert.

Men kan vi gjøre noe med det? Alle kommer ikke til å gjøre noe med det, naturligvis. Men du kan.

Og nei, dette er ikke nok et klageinlegg om hvor surt livet er. Det er harde fakta, rett og slett.

 

Kjenner du deg igjen?

 

Pr(øve)

postet 19.11.2012 kl. 14:28 i kategorien Diskusjon

Prøve.Tentamen.Framføring.Stress.Trening.Skole.Venner

Ovenfor ser dere oversikten over uka mi kort fortalt. I ukene framover er det utrolig masse prøver, tentamener, framføringer og slikt. Rett og slett stress! Og for dere som lurer på hvorfor det har vært stille her på bloggen er det fordi det har vært som beskrevet ovenfor og da er ikke inspirasjonen på topp akkurat. Men jeg får mye inspirasjon fra dere! Blir eldig takknemlig for tips til hva jeg kan skrive om og sånn :))

Hva vil du at jeg skal skrive om? Hva inspirerer deg?

BLOGGES!!

ny kategori!

postet 23.10.2012 kl. 19:04 i kategorien Diskusjon

heihei

Kom hjem fra trening for en liten stund siden og har bare gjort lekser og pist middag. Har utrolig lite lekser denne uka, så har myye tid til overs. Vil så gjerne bloge, men vet ikke hva jeg skal blogge om? Kanskje du har et tips? iIsåfall ville jeg blitt evig takknemlig om du kommenterte det nedenfor!!:)

Uansett så har tenkt litt på at jeg kunne ha noe nytt på bloggen. For det er sikkert mange som har sett på andre blogger sånn, hemmelighet-inlegg? Det har hvertfall jeg. Det er jo en kul ide, men jeg har ikke lyst til å gjøre akkurat det samme.. Så jeg tenkte jeg kunne vri litt på ideen! Nemlig at istedenfor at dere forteller hemmeligheter, så kan dere fortelle ting dere vil diskutere. Eller så kan jeg starte et emne om en ting, så veksler vi meninger og erfaringer rundt temaet. Syntes hvertfall de hørtes litt spennende ut! Så hver uke kan jeg ta opp et tema som er aktuelt, som jeg tenker litt på om dagen, eller noe dere vil at jeg skal skrive om.


Har du noe på hjertet?

Hva vil dere eat jeg kal blogge om egentlig?

Evig takknemlig for de som kommer med forslag!!

Blogges!!

 

Ditt navn her

Velkommen til bloggen min!

Her kan du ønske dine lesere velkommen til bloggen din, skrive litt om hvem du er og ting som interesserer deg.

Følg meg

Legg til som venn

Kategorier

 • 30Dayschallenge
 • Anbefalinger
 • Bildeinlegg
 • Blogg
 • Bomkjøp
 • California 2014
 • Diskusjon
 • DIY
 • Innkjøp
 • Livet
 • Mat
 • Mote
 • Musikk
 • Negler
 • Outfit
 • Sminke
 • Sponset
 • Spørsmålsrunde
 • Tips &Triks
 • Trening
 • Video
 • Arkiv

 • Desember 2014
 • November 2014
 • Oktober 2014
 • Juni 2014
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • April 2013
 • Mars 2013
 • Februar 2013
 • Januar 2013
 • Desember 2012
 • November 2012
 • Oktober 2012
 • September 2012
 • Design  Elise Karlstrøm Bjørnstad www.elisebear.blogg.no


  © Designet er laget av: Elise Karlstrøm Bjørnstad. www.elisebear.blogg.no

  hits